söndag 16 augusti 2015

Frukost

Att göra hållbara val kan starta redan till frukost.

Vi har hittat en god frukostvana till de morgnar där vi vill ha lite extra omtanke. Vi tar lite bär i en djup tallrik och gör sedan havregrynsgröt att lägga ovanpå. Sedan blandar vi ned honung, chiapudding och linfrön i.

Gott, mättande och nyttigt utan kött som belastar mitt ekologiska fotavtryck.
Bra start på dagen.
/Palle

lördag 15 augusti 2015

Glass

I gårdagens inlägg Lånad tid sa jag att jag ska skriva inlägg med tips här varje dag.

Idag vill jag påpeka att man kan göra gröna val även när man vill njuta i tillvaron, man kan t.ex. välja att äta ekologisk och fairtrade märkt glass i solskenet.

Vilket är ditt gröna njutningstips?

/Palle

torsdag 13 augusti 2015

Lånad tid

Igår skrev jag om overshoot day då det tragiskt nog inträffade redan igår.

Nu när vi lever på lånad tid vill jag visa på saker du kan göra för att förbättra situationen. Min förhoppning är att det kommer ett tips om dagen till årets slut, vi får se hur det blir.

Dagens tanke och tips hänger samman med att det är fredag vilket för många är arbetsveckans sista dag. Stäng arbetsplatsen ordentligt inför helgen: släck alla lampor, stäng alla datorer och allt annat energikrävande som inte tvunget behöver vara igång. Det kan kanske kräva lite förberedelser men sätt igång - ju förr du kan göra desto bättte.

Trevlig helg!
/Palle

Årets budget slut

Idag tar planetens resurser slut då den samlade mänskligheten förbrukat dem.
Och ändå återstår nästan en hel tredjedel av året - Skäms på oss!

Från imorgon lånar vi av framtiden och det har varit så länge nu. Vi behöver vända denna utveckling och börja betala av vår skuld.

Själv sitter jag i skrivande stund på pendeltåget hemåt efter arbetsdagen och det är ett av många miljövänligare alternativ som finns i dagens Sverige. Fler och fler gröna möjligheter tillkommer och jag hoppas att efterfrågan på alla blir hög.

Köra mindre bil, äta mindre kött, spara hållbart...

Just nu i slutet av sommaren kan det vara tillfälle att äta sallader av olika slag samt att låta bilen vila och hitta alternativa vägar.

Gå gärna in på klimatkontot för en uppskattning av ditt ekologiska fotavtryck och få förbättringsförslag.

Grönt är skönt.
/Palle